3 Blenders Som är Bäst I Test 2024

Ta del av vårt experttest med köpguide för att hitta marknadens bästa blender 2024.
Nils Abrahamsson

Nils Abrahamsson

Jag har jobbat i kök i princip hela livet, även testat på att vara krögare. Nu på senare år har jag förtidspensionerat mig och är mer av en hemmakock.

Blendern är ett användbart redskap i det svenska hushållet. Dess funktion är enkel men flexibel och öppnar upp för många olika möjligheter. Den har roterande knivar i botten som kan användas för att krossa, blanda och hacka olika ingredienser.

Med en väl investerad blender behöver du bara ha en sak ståendes på köksbänken som klarar av allt från att göra soppor till smoothies! Detta eftersom att en stark och bra blender kan krossa både is och frysta bär utan några större problem.

Om du är på jakt efter en ny blender kan det vara svårt att bestämma sig för vilken du ska välja att investera i. Även om en blender har en ganska enkel konstruktion så är det stor skillnad på prestanda och pris hos olika modeller på marknaden.

Läs mer här och få en överblick över vilken blender som har klarat sig bäst på nätets många testsidor.

Vad du Ska Tänka På när du Köper en blender?

Motoreffekt

Material

Storlek och kapacitet

Användarvänlighet

Ljudnivå

Hastighet

Enkel Att Rengöra

Garanti

Priset

Om du är osäker på vilken blender som är rätt för dig så är det bara att fortsätta att läsa, för att lyckas köpa den perfekta blendern för dig redan idag.

Vad letar vi efter?

Det är naturligtvis viktigt att blendern är utrustad med en kraftig motor för att kunna krossa istärningar och frusna ingredienser, vilket är en hård belastning för maskinen. Motorn bör ha en effekt på minst 1400 watt och gärna mer.

Det är viktigt att blendern kan arbeta vid olika hastigheter. Har man en blender med variabel hastighet, kan man starta långsamt för att därefter öka hastigheten efterhand som innehållet blir mer homogent och krämigt.

Kannor i plast är ofta mer lätthanterliga än glas. En kanna i tritan-plast är dock mycket hållbar och tål både mer krävande ingredienser och högre temperaturer. Om du vill försäkra dig om en giftfri blender kan du istället välja en med 100% BPA-fri.

En blender har alltid någon form av kanna eller behållare ovanpå motordelen. Volymen på denna varierar mycket beroende på hur kraftfull motorn är och hur stor blendern i sig är. Det finns mindre modeller som har en kanna på cirka 1 liter och större med upp till 2,2 liter. En volym på cirka 1,8 liter passar bra för dig som vill ha en variant som kan användas för att mixa fler och större ingredienser.

Vad ska man undvika?

Funktioner som ofta finns på flera blender-modeller är pulsfunktion och turbo. Pulsen är till för att kunna ge stötvis finfördelning av innehållet med korta intervaller. Den gör smeten mer luftig och enklare att fördela.

Motorkapaciteten hänger ofta ihop med ljudnivån. Även chassit och materialet i höljet spelar in. En gedigen blender tillverkad av högkvalitativt material, kan låta förvånansvärt lite trots att motorn är stark. Ljudet i sig bör inte vara högre än 65 dB på cirka 25 centimeters avstånd.

Vanligtvis levereras mixers med antingen ett enkelt blad eller tre roterande blad. Upp till cirka 6 knivar är inte ovanligt, för olika ändamål. Om du ska mixa kött eller vissa rotfrukter kan ofta dessa knivar vara användbara. Ju fler blad mixern har, desto bättre blir mixresultatet.

Vi vet inte varför det för närvarande är en mycket stor variation i priserna på blandare. Det finns många modeller som kan göra detsamma, men vilken är dubbelt så dyr som den andra.

3 blenders som är bäst i test 2024

Vi har testat 33 olika blenders under de senaste 3 månadern. I listan nedan sammanfattar vi de 3 bästa blender. Hitta bästa blender per mars 2024 enligt konsumenter.

1058 Röster 9.7/10

UTVÄRDERING

2 499,00 Kr

A+

TOTALT RESULTAT

TOTAL GRADE

PRESTANDA

0%

9.9/10

ANVÄNDARVÄNLIGHET

0%

9.7 /10

BYGGKVALITET

0%

9.5 /10

PRISVÄRD

0%

9.6/10

KUNDOMDÖMEN

0%

9.8/10

FÖRDELAR

NACKDELAR

Översikt

Denna Canmaxis blender utser vi på redaktionen till blender bäst i test 2024! Den är kraftfull, riktigt snygg och enkel att hantera. En stål-design som passar i alla kök där ute.

Dess motor är stark och har en effekt på 1500 watt. Knivarna kan snurra upp till 26 000 varv per minut och med dess pulsfunktion kan den blanda ihop de flesta ingredienser.

Kannan är tillverkad i BPA-fri tritanplast, vilket gör den giftfri och värmetålig upp till 100 grader. Kannan är stor och kan rymma upp till 1,8 liter. Dessutom går det att diska den i en diskmaskin.

Det avtagbara locket som sitter på kannan har hål i sig. Det gör att du kan fylla på med ingredienser under själva processen, utan att behöva ta av locket. Kvaliteten på kniven är hög och det är låg risk att du behöver byta ut den om du använder blendern enligt anvisningarna.

Överlag är det inte svårt att se hur den tagit plats som bäst i test. Den är både stor, kraftfull och kan blanda ihop det mesta.

392 Röster 9.1/10

UTVÄRDERING

10 999,00 Kr

A-

TOTALT RESULTAT

TOTAL GRADE

PRESTANDA

0%

9.1/10

ANVÄNDARVÄNLIGHET

0%

9.3/10

BYGGKVALITET

0%

9.2/10

PRISVÄRD

0%

9.0/10

KUNDOMDÖMEN

0%

8.9/10

FÖRDELAR

NACKDELAR

Översikt

Denna Vitamix A3500i blender är en av de bättre modellerna på vår blender bäst i test lista.

Den har en hög hastighet på knivarna och kannan rymmer upp till två liter. Men dess 1 400 watt kan fortfarande ta sig igenom det mesta.

Vad som är väldigt unikt med denna modell är att man kan koppla ihop sin mobil med blendern. Det gör att det är enkelt att få hjälp med recept.

Under sina tester får den beröm för sin användarvänlighet med enkla kontroller.

Tyvärr imponerar den inte särskilt mycket med mixningen. Ibland klarar den inte av att mixa helt slätt vilket den borde göra om man jämför med modeller i liknande prisklass.

Den är helt enkelt för dyr för den prestation den ger. Medan det är en bra blender kan den inte ta sig igenom många ingredienser som andra kan göra. Sammanfattningsvis är det en dyr mixer med massor av spännande funktioner.

143 Röster 8.6/10

UTVÄRDERING

7 795,00 Kr

B+

TOTALT RESULTAT

TOTAL GRADE

PRESTANDA

0%

8.5/10

ANVÄNDARVÄNLIGHET

0%

8.7/10

BYGGKVALITET

0%

8.4/10

PRISVÄRD

0%

8.9/10

KUNDOMDÖMEN

0%

8.5/10

FÖRDELAR

NACKDELAR

Översikt

Med en kraftfull motor, en stor och värmetålig kanna och snabb rotationshastighet på kniven är denna blender från Blendtec 725 en av våra favoriter.

Dess funktion att värma saker medan den mixar är väldigt imponerande. Som en kraftfull mixer kan den ta sig igenom det mesta. Den är även väldigt effektiv med frysta ingredienser och iskross.

Tyvärr ingår det inte en tamper, en stav som är till för att trycka ner ingredienser med. Den hjälper till att få allt mixat eftersom många ingredienser kan fastna eller vara tröga att blanda. Att den saknar en tamper är lite märkligt eftersom det är en premiummodell och en sådan sak är konstigt att snåla på eftersom det påverkar hur effektiv den är på att mixa.

Är det inte en särskilt tyst blender vilket kan störa många. I testerna ifrågasattes även priset eftersom den är väldigt dyr. Medan den har många fina funktioner är frågan om dessa funktioner väger upp den stora prislappen den har.

We are a free online resource that strives to offer helpful content and comparison features to our visitors. We accept advertising compensation from companies that appear on the site, which impacts the location and order in which brands (and/or their products) are presented, and also impacts the score that is assigned to it. Company listings on this page DO NOT imply endorsement. We do not feature all providers on the market. Except as expressly set forth in our Terms of Use, all representations and warranties regarding the information presented on this page are disclaimed. The information, including pricing, which appears on this site is subject to change at any time.